Perfekta szegélyfűtés


Testre szabott fűtés különleges igényekre!


Perfekta szalagradiátor A Perfekta egészségesen fűt! Többé-kevésbé köztudott, hogy a hagyományosnak nevezhető radiátoros illetve padlófűtéseknek vitathatatlan előnyeik mellett kellemetlen mellékhatásai is vannak. A Perfekta szegélyfűtés - amely egy új fűtési mód - viszont az előbbi rendszerek hátrányai nélkül egyesíti előnyeiket, sőt meg is növeli azokat.

A felhasználó igénye, a helyiség adottsága, a reprezentatív megjelenés vagy a funkcionalitás legtöbbször ellentétben állnak a hagyományos fűtőrendszerek kínálta lehetőségekkel. A Perfekta szalagradiátor elegáns és diszkrét megjelenésével tökéletes megoldást nyújt a különleges igények kielégítésére is.

Ez a szegélyfűtés megoldás beépített bútorok lábazatára felszerelve szinte észrevétlenül melegíti fel a konyhát, a fürdőszobát, s ahol szükséges, a hagyományos radiátorokhoz hasonló nagyobb felületek kialakítása is lehetséges. A szegélyfűtés csekély helyigénye által kiválóan alkalmazható tetőterekben vagy mini garzonokban, ahol a rendelkezésre álló helyet a lehető legjobban kell kihasználni.
A fűtőelemeket magába foglaló könnyűfém burkolat kétcsatornás változata még arra is módot ad, hogy gyengeáramú elektromos vezetékeket és más kábeleket (telefon, számítógép, házimozi rendszer vezetékei, stb.) falon kívül, a nem fűtés céljára használt csatornába szerelve vezessük körbe a helyiség falai mentén. A lepattintható fedélre könnyen felszerelhetőek a dugaszoló aljzatok, s ily módon elkerülhető a szerelvények falba erősítése is.

Templomok fűtése szegélyfűtéssel A szegélyfűtés alkalmazása templomokban a padok alján végigfutva padlófűtésként, sőt karzatok fűtésénél is tökéletesen bevált, csakúgy, mint a dísznövénykertekben a fóliasátor melegítésére, hőcserélésére. Példáinkban jól látható, hogy a Perfekta szalagradiátorok alkalmazhatóságának szinte csak a képzelőerő szabhat határt.

Lakások felújításánál a fűtőrendszer korszerűsítésére ideális megoldás lehet a szegélyfűtés. Az alig észrevehető fűtőtest nem a szoba levegőjét, hanem a falat melegíti fel, így a visszasugárzó hő már alacsonyabb hőmérsékleten is a hagyományos fűtéstől megszokott hőérzetet biztosítja, ami önmagában 10-20 %-os energiamegtakarítást eredményezhet. A szalagradiátor hőleadó képessége jelentős, hiszen rézből készült fűtőlamelláknak sugárzó felülete az egysoros megoldásnál méterenként közel, 0,75 m2, míg a kétsorosnál 1,45 m2. A szalagradiátorok anyagát úgy választották meg, hogy kicsi legyen a hőveszteség, így a rézcsőnek és a réz lamelláknak köszönhetően további energiát lehet megtakarítani. Bármely, már meglévő melegvizes fűtőberendezésre minden nehézség szerint csatlakoztatható, és a rendszer vízigénye is csekély.

Szegélyfűtés A szegélyfűtés rendszerek egyszerű felépítése miatt nincs szükség speciális, esetleg drága szerszámokra, így bármely szakember vállalkozhat a szegélyfűtés beépítésére. A fűtőelemeket rögzítő burkolat felerősítéséhez az eddig megszokott vésési és falazási munkák helyett - ami munkadíj- és időmegtakarítást is lehetővé tesz - csak néhány facsavarra van szükség, a takarólapok pedig minden szerelés nélkül a regiszterekre pattinthatóak. Nem elhanyagolható szempont, hogy a fűtőtesteket könnyű szállítani is, hiszen súlyuk és helyigényük csekély.

A szalagradiátor a fal és a padló találkozásánál, parkettaszegély gyanánt fut végig. A klasszikus, ablak alá helyezett méretes fűtéselemekkel szemben, a szalagradiátor nem foglalja el a falfelületet, nem akadályozza a helyiségek bútorozását. A fűtőtestek elegánsak, diszkrétek, ezért bármilyen berendezésű helyiségben felszerelhetőek, a fal mellett húzódva alig észrevehetőek. A lemezburkolat színét megfelelően kiválasztva, padlószegélyként olvad a környezetbe. Beépített bútorok lábazatába építve szinte észrevétlenül melegíti fel a konyhát, fürdőszobát.

Szegélyfűtés - az energiatakarékos fűtés.

 

Tovább a típusokhoz